איך איך מוכרים שיווק דיגיטלי לעמותות וארגונים חברתיים? האם משתמשים באותם כללי משחק? בפוסט הזה ננסה להבין איך זה עובד דרך קמפיין שעשינו עבור ארגון הטלויזיה החברתית
איך מוכרים בעצם לעמותות?
במסגרת עבודתי כמנהל דיגיטל בארגון הטלוויזיה החברתית (גוף תקשורת עצמאי העובד עם עמותות וארגונים), התחלנו להפעיל שירותי הפקת וידאו עבור מלכ”רים. במסגרת עבודתו, הארגון צבר ניסיון רב בהפקת סרטים קצרים המתעדים את פעילותם של מלכ”רים וארגונים שונים לאורך השנים. הוחלט כחלק מאסטרטגיה לצמיחת הארגון ולשינוי התפיסה של הסתמכות על תרומות וכספים שחלק גדול מהעבודה יוקדש למתן שירותי וידיאו שונים. קיבלתי את התקציר המגדיר את מסגרת העבודה: הארגון הוא בעצמו עמותה ולכן כל הרווחים שאנו מקבלים מהעמותה יופנו לעבודה של הארגון. הדגש היה שהארגון יודע לדבר בשפה של ארגונים ועמותות.
האתגר הראשון – איך לדבר בשפה של עמותות?
- הנה האתגר הראשון: מה המשמעות של “לדבר בשפה של ארגונים ועמותות”? האם יש מפתח אחד שמגדיר כיצד לדבר אותה שפה? אחרי הכל, לכל ארגון יעדים וקהלים שונים, כך שבאופן טבעי, השפה לא תהיה זהה. (עמותה המסייעת לפליטים לא תדבר באותה שפה כמו ארגון המדבר לזכויות נשים וכו ‘). מה שקרה זה שהופק סרטון ארוך שהגיע לכמעט 2 דקות והיה צריך לקצר לטובת מודעות בפייסבוק, אינסטגרם וגוגל (בעיקר ביוטיוב). ואז להחליט לאיזה קהל אני מפיק מודעות? האם זה מרשימות של מיילים ללא מטרות רווח או כדי ליצור קהל דומה? השאלה הנוספת והמאוד קריטית: האם הקהל הזה לא קטן מדי לפעילות שיווקית שנצטרך להשקיע כסף בפרסום שלה? אולי שווה לפתוח את קהלי היעד לעסקים קטנים שרוצים לעשות קצת פעילות חברתית? אז לאתגר הראשון: השפה. כדי להצליח כאן היינו צריכים להעביר את המסר בשניות הראשונות של ההודעה שאנחנו חברה להכנת וידאו. לקחנו קטעים המציגים את היכולות הטכניות שלנו (מצלמת וידיאו, מערכת) ומעל אינפוגרפיקה מסוגננת השואלת שאלות סגורות: צריכים סרטון לעמותה שלך? ונתנו את התשובה – אנחנו יודעים. זה פתר את הבעיה אם לדבר בשפה ייחודית לכל ארגון – ארגונים ועמותות הזקוקים לסרטון. ימצאו תחת אותן ביטוי מפתח ( סרטון לעמותות).
האתגר השני – יצירת התוכן השיווקי הדיגיטלי
- האתגר השני: הסרטון הקצר – הסרטון המקורי נמשך כמעט שתי דקות שעבד על פי תסריט. כאן היה צריך להגיע לעניין במהירות. 10 השניות הראשונות היו בעד העברת המסר ו-20 השניות הנותרות כדי לתת את תמצית הסיפור (בקצרה – מנכ”לית של עמותה כלשהי על התלאות שעברה עם חברות הפקה מסחריות עד שהגיעה ופגשה את הטלוויזיה החברתית ).
האתגר השלישי – מי קהל היעד בעצם?
- האתגר השלישי, קהל היעד – עבדנו עם מה שהכי טוב עבור 2 הפלטפורמות: גוגל ופייסבוק. גוגל – מילות מפתח. פייסבוק – תחומי עניין. פרסום בגוגל עובד בשיטת הpull ופייסבוק שיטת הpush. בתחילה, שמנו תקציב על גוגל ( יוטיוב ומדיה) אך הקמפין ביוטיוב לא החזיר את הROI הנכון ונשארנו רק עם הקמפיין מדיה ( באנרים) על בסיס תקציב נמוך יומי. בפייסבוק התמקדנו בקמפיין לידים שהצדיק את התקציב ( ממוצע של 10 דולר לליד ) אך היו קרוב ל100 לידים תוך מספר ימים.
מסקנה:
בפוסט הזה ניתחנו מקרה בוחן המתאר פעילות של שיווק דיגיטלי לעמותות וארגונים חברתיים. בסופו של יום, מדובר באנשים שצריכים להרחיב את העסק / העמותה שלהם לצרכים שלהם ולכן לא צריל לפסול להשתמש בטקטיקות של שיווק רגיל. הרי , עמותה כמו עסק, צריכה להרחיב פעילות ולהגיע לקהלים כי אחרת אין לה הצדקה לקיום. עמותות שפועלות ככה שורדות בשוק היום.